Varttuneiden asumisoikeusyhdistys Jaso toteuttaa ikääntyvälle väestölle asumisoikeusasuntoja ILONA-taloissaan Jyväskylän seudulla. Talossa toteutetaan yhteisöllistä toimintamallia, jonka mahdollistaa taloon rakentuvat yhteistilat ja toimintaa koordinoiva toiminnanohjaaja. Tässä kohteessa osa yhteisistä tiloista toteutetaan yhteistyössä KOAS:n opiskelijatalon kanssa.

Kankaan Ilona on valmistunut  helmikuussa 2021 osoitteeseen Ailakinkatu 10. Jasolla on kohteessa 63 asumisoikeusasuntoa, joiden koot ovat
36 m2 – 75,5 m2.  Kohde on savuton sisätilojen osalta (asunnot, parvekkeet ja yhteiset tilat). Tupakointi on sallittu ainoastaan piha-alueella sille osoitetulla paikalla.

Hakijoilta edellytetään 55 vuoden ikää, valmiutta yhteisöllisyyteen ja kykyä itsenäiseen asumiseen. Hakijoiden tulee hakea Jyväskylän kaupungilta asumisoikeusnumero.

Vapaana oleviin asuntoihin on jatkuva haku ja asuntotarjoukset tehdään kohteeseen hakeville hakijoille asumisoikeusnumerojärjestyksessä.

Sijainti

Lisätietoja voit kysyä Jason toimistolta:

050-439 5122

Voit kysyä myös paperisia hakemuskaavakkeita sekä pohjakuvia.
s-postit muotoa etunimi.sukunimi@jasoasunnot.com.

Jos kiinnostuin asunnoista, mitä minun tulee tehdä?

Asumisoikeuslain mukaan Jaso julistaa uusiin Ilona-kohteisiin ns. ensihakuajan, jonka aikana tulleet hakemukset ovat ensisijaisia kyseisen kohteen asuntoihin. Ensihakuajan jälkeen asunnoista tehdään tarjoukset asumisoikeusnumeron osoittamassa järjestyksessä. Hakemukseen tarvitaan asumisoikeusnumero, jonka saa Jyväskylän tai Laukaan asuntotoimistosta.

Mikäli kaikki asunnot eivät mene ensihakuaikana kaupaksi, vapaaksi jääviin asuntoihin on jatkuva haku. Asuntoja tarjotaan hakijoille asumisoikeusnumero järjestyksessä.

Jason kaikkiin Ilona-taloihin on jonoa. Vapaiden asuntojen asuntotiedot julkaistaan Jason nettisivuilla, jos jonottavista hakijoista ei löydy uutta asukasta.

Jason uusista kohteista tiedotetaan jäsenkirjeissä. Jäseneksi voi liittyä tästä linkistä.