Ensihaku Huhtakeskuksen senioritalon asuntoihin yllätti positiivisesti talohankkeen alulle panneen yhdistyksen. Haettavina olleisiin 42 asuntoon tuli 52 hakemusta. Yhdistyksen hallitus oli varautunut siihen, että hanke käynnistetään välittömästi, jos puolet asunnoista voidaan varata ensihaun perusteella. Nyt toteutuneen kiinnostuksen kannustamana yhdistys kiirehtii Huhtakeskuksen projektin toista vaihetta.

Jyväskylän kaupunki on varannut Huhtakeskukselta aivan ensimmäisen senioritalon vierestä toisen samanlaisen tontin senioreiden käyttöön. Toisen vaiheen suunnittelu on aloitettu ja rahoitushakemukset on laitettu vireille. Ne hakijat, jotka nyt eivät voi saada asuntoa ensimmäisestä talosta, ovat etusijalla uuden hankkeen asuntojen varausmenettelyssä.

Yhdistys on käynnistänyt neuvotteluja kaupungin kanssa myös muualle kaupungin laajalle alueelle toteutettavista varttuneiden asumisoikeusasunnoista. Jyväskylä on kuitenkin kasvukeskus ja asunnoista on tarvetta kaikissa asukasryhmissä. Lapsiperheet ovat tietysti kaupungin kannalta aivan ensisijaisen tärkeitä ja työpaikkojen kasvun turvaava asuntotuotanto on välttämätöntä. Mutta myös ikääntyvän väestön tarpeet on kaupungin päättäjien taholla havaittu ja Varttuneiden asumisoikeusyhdistys Jaso on yhtenä toimijana valmis palvelemaan.