Jason ensimmäisessä senioritalossa Huhtasuon Ilona 1:ssä asutaan jo. Talon luovutus oli keskiviikkona 29.10.2014. Talossa on viisi kerrosta ja kahdessa rapussa yhteensä 42 asuntoa kooltaan 40–63,5 m². Tällä hetkellä talossa asuu 54 henkeä kuudestakymmenestä lähes yhdeksänkymmentävuotiaaseen. Muuttajat kuvasivat tunnelmaa odotuksen täyttymykseksi.

Ruokailutila - Odotusten täyttymys

Kahtena ensimmäisenä muuttopäivänä oli asukkaille järjestetty muuttoon mm. kantoapua ja lisäksi oli mahdollisuus nauttia lounasta talon yhteisessä oleskelutilassa. Heti ensimmäisistä päivistä lähtien on talossa ryhdytty toteuttamaan suunniteltua yhteisöllisyyttä esimerkiksi lähiseudun palveluihin tutustumalla ja tarjoamalla naapuriapua  vaikka asuntojen teknisten laitteiden opetteluun.

Olohuone_valmis

Sisustussuunnittelija Marika Kurki kävi ensimmäisenä päivänä sisustamassa yhteiset tilat, joiden käyttötarkoitukset olivat asukkaat itse suunnitelleet. Talon yhteisiä tiloja ovat saunan ja pesuhuoneen lisäksi kuivaushuone, kuntoilutila kuntosalilaitteineen, keittiöllinen ruokahuone ja olohuone. Lisäksi c-rapussa on oma tila toiminnanohjaajan pisteelle. Tilat on suunniteltu monikäyttöisiksi. Yhteistä olohuonetta voi perinteisen tv:n tai elävän tulen katsomisen lisäksi käyttää järjestettäessä kisastudioita, käsityöryhmiä, asukaskouksia tai juhlia. Tilaan on suunnitteilla myös WLAN-yhteys netin käyttöön ja yhteisiä lehtitilauksia. Ilona 2:n valmistuttua kasvavat näiden talojen yhteiset tilat entisestään. Suunnitteilla on mm. tila jota voi vuokrata lyhytaikaisesti erilaisille palveluntuottajille – kampaajille, jalkahoitajille ja hierojille – asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan.

Elokuussa 2015 valmistuvassa Ilona 2:ssa tulee olemaan 38 asuntoa, joista vielä muutama on vapaana.